Wanneer u (nieuw)bouwplannen heeft, is een alarmsysteem misschien niet het eerste waar u aan denkt. U geeft immers al genoeg geld uit die mooie nieuwe keuken of die prachtige badkamer. Desalniettemin is een alarmsysteem van essentieel belang om uw gezin en uw waardevolle bezittingen te beschermen.

Door voorafgaand aan de bouw van uw woning (of bedrijfspand) goed na te denken over de plaatsing van de bekabeling, de centrale unit en de detectoren van het alarmsysteem, kunt u veel tijd en kosten besparen op werkzaamheden, die achteraf moeten worden uitgevoerd.

Hier volgen enkele tips waaraan u moet denken als u een alarmsysteem wilt meenemen in de voorbereidingen van uw bouwproject.

Een alarmsysteem in nieuwbouw, waar moet u aan denken?

Als u uw intrek neemt in een bestaand huis dan bent u bij het plaatsen van een alarmsysteem afhankelijk van de bekabeling die er al ligt. En als op de plaatsen waar het alarmsysteem moet worden geplaatst helemaal nog geen bekabeling ligt, moet er ook breek- en sloopwerk aan te pas komen. Een draadloos alarmsysteem zou dan een betere optie kunnen zijn.

In het geval van een nieuwbouwproject bevindt u zich in de unieke positie dat alle bekabeling nog moet worden aangelegd. Een ideaal uitgangspunt dus voor het kiezen van een bekabeld alarmsysteem en de bijkomende voordelen ervan.

Een van de voordelen van een bekabeld alarmsysteem is dat het goedkoper en betrouwbaarder is dan een draadloos alarmsysteem, vooral als u geen wanden hoeft te slopen voor het aanleggen van de bekabeling. Bovendien kan een verzekeringsmaatschappij van u eisen dat u een bekabeld systeem installeert. Dit is vooral van toepassing op bedrijfspanden.

Lees in dit artikel (“Welke soorten alarmsystemen zijn er?”) meer over de verschillende beschikbare alarmsystemen en hun voor- en nadelen.

Verhuizen?

Bij het kiezen van een alarmsysteem vinden mensen het vaak een nadeel dat een bekabeld alarmsysteem niet kan worden meegenomen bij het verhuizen. Uiteraard is dit bij een draadloos systeem geen probleem, maar een goed aangelegd bekabeld alarmsysteem kan wel een uniek verkoopargument zijn bij de eventuele verkoop van uw woning of bedrijfspand.

Het belang van een professionele alarminstallateur

Als u de voor- en nadelen van alle mogelijkheden heeft onderzocht en besluit te kiezen voor een bekabeld alarmsysteem, dan heeft ongetwijfeld vragen. Hoe werkt een bekabeld systeem precies? Waar kunnen de kabels het beste worden gelegd? Wat zijn de ideale plekken voor het bedieningspaneel en de sensoren? Is de locatie van mijn huis van belang bij dit type alarmsysteem?

Wij helpen u graag bij het beantwoorden van deze vragen. Wij kunnen ook in overleg met uw aannemer of architect het alarmsysteem voor u plaatsen, zodat u zeker bent van een kwalitatief goede installatie, waarbij niets over het hoofd wordt gezien. Dit laatste is vooral ook van belang voor de eventuele integratie van het alarmsysteem met de rest van uw domotica systeem.

Vergeet uw tuinhuis niet

Vergeet bij uw nieuwbouwproject ook niet om de verschillende opbergplekken rondom uw huis te beveiligen, zoals een tuinhuis of schuur. U bewaart daar immers ook waardevolle spullen, zoals een fiets, motor of duur gereedschap.

Denk vooraf ook goed na over het leggen van de kabels van uw huis naar uw tuinhuis, zodat er achteraf geen graafwerkzaamheden in uw nieuw aangelegde tuin uitgevoerd hoeven te worden.

Een nog te bouwen woning of bedrijfspand geeft u dus een groot voordeel bij het plannen en aanleggen van bekabeld alarmsysteem. Wij kunnen u daarbij van goed advies voorzien of de hele installatie voor u uitvoeren. Neem contact met ons op voor een offerte of advies. Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder.